Ontdek techniek & wetenschap door te doen en te beleven!

Ontdek techniek & wetenschap door te doen en te beleven!

Oyfo Techniekmuseum gaat verhuizen! 

 

Omdat wij gaan verhuizen is ons museum gesloten. Vanaf juni 2021 openen wij onze deuren in ons mooie Hazemeijercomplex. Zien we je daar?

 

Lees hier meer over de verhuizing

 

In het Techniekmuseum word je aangezet om te doen, kijken, beleven, maken en te leren. Onze collectie is geen doel, maar een middel om kunst en wetenschap bij elkaar te brengen.
Museum voor jong en oud

Museum voor jong en oud

Je hoeft je geen moment te vervelen in dit leuke en interactieve museum. Zet die grommende en ronkende machines zelf in beweging. Wil je meer weten over hoogwaardige technologieën? Ga dan aan de slag met serious gaming. Of onderzoek op een enorme interactieve wereldbol hoe het met moeder aarde gaat. En speel daarna het Spel der Techniek.

Kindvriendelijkste museum van Overijssel

Kindvriendelijkste museum van Overijssel

In het afgelopen jaar is het Techniekmuseum door de Museuminspecteurs kritisch onder de loep genomen. Zij hebben ons aangewezen als het kindvriendelijkste museum van Overijssel in 2020! Museuminspecteurs zijn kinderen t/m 12 jaar, die een rapport over het door hen bezochte museum uitbrengen aan de Museumvereniging. Wij zijn natuurlijk heel blij met deze mooie waardering!

Je mag overal op knopjes drukken en er zijn heel veel verschillende spelletjes om te spelen.
Museumvereniging - Een enthousiaste Museuminspecteur

Het verhaal

 

Oyfo Techniekmuseum is een inspirerende ontmoetingsplek, waar je kennis maakt met techniek en wetenschap door te doen en te beleven.

 

Een plek voor alle leeftijden en voor iedereen die nieuwsgierig is. Waar je techniek op je eigen manier kunt ontdekken. Met onze collectie en onze workshops houden we het industriële verleden levend, en nemen we je op een actieve manier mee in de technische mogelijkheden van onze hedendaagse wereld.

 

Lees meer