Wegwerkzaamheden in de zomerperiode

t/m 4 september

Tijdens de zomerperiode zijn er wegwerkzaamheden rondom het museum. De Industriestraat wordt flink onder handen genomen en wordt eenrichtingsverkeer. Nu even lastig, maar straks hebben we een prachtige straat. Houd bij je bezoek rekening met het volgende.

 

Op dit moment is het deel van de Industriestraat tussen het ROC en het Techniekmuseum opgebroken. Dit duurt tot vrijdagmiddag 17 juli a.s. Dit betekent dat je, komende vanuit de stad, het museum niet per auto kunt bereiken. Wel ter voet of met de fiets.

 

In de bouwvakperiode tussen zaterdag 18 juli t/m zondag 9 augustus is er wél doorgaand verkeer door de Industriestraat mogelijk en is het museum wél met de auto bereikbaar.

 

Vanaf maandag 10 augustus t/m vrijdag 4 september wordt de Industriestraat opnieuw opgebroken. Doorgaand verkeer is gedurende die periode niet mogelijk, het deel van de straat vóór het museum is dan niet per auto bereikbaar. Gedurende deze periode is er voor voetgangers en fietsers een veilige toegang via de stoep tot het museum beschikbaar. Auto's worden omgeleid. Op 4 september zijn alle werkzaamheden aan de Industriestraat afgerond.

 

Openbaar vervoer

Lijnbussen rijden gedurende de hele zomer t/m 4 september niet door de Industriestraat.

  • Lijn 53: deze bus rijdt vanaf 11 juli weer de normale route en stopt bij halte Lansinkesweg.
  • Lijn 12: deze bus rijdt normaliter door de Industriestraat en rijdt nu om via Laan Hart Van Zuid, en stopt bij halte Winkelcentrum Esrein.

Het museum ligt op 5 minuten loopafstand van het NS-station Hengelo.

 

Parkeeradvies

Wij adviseren je aan te rijden via Laan Hart van Zuid. Je kunt je auto of bus op Parkeerplaats Esrein parkeren. Van hieruit kun je via het gebouw van Oyfo Kunstenschool via het hek naar de Industriestraat, waar je rechts af slaat naar Oyfo Techniekmuseum.

 

P Parkeerplaats Esrein

De rode route is de kortste looproute naar het museum