Oyfo gaat verhuizen

 

In de loop van 2021 gaat Oyfo verhuizen naar het Hazemeijer, een monumentaal industriecomplex in Hengelo op loopafstand van het station. Het is dé ideale plek om kunst, techniek en erfgoed met elkaar te verbinden.

 

In het nieuwe gebouw willen we de dynamiek en interactie die de creatieve centra met zich meebrengen, optimaal benutten en integreren met het museale aanbod. Geen creatieve activiteiten aanbieden tussen de techniek, maar kunst en muziek/theater maken mét en via techniek. Onze ambitie is om een bruisende plek te creëren (met avondopenstelling!) waar bezoekers zich vrij voelen om zélf te experimenteren met kunst en techniek en dus om te doen.

 

Waar komen we vandaan

 

Techniekmuseum HEIM is in 1983 opgericht om het industriële erfgoed van de regio te presenteren en te behouden. Inmiddels is HEIM gefuseerd met CREA Centrum voor Kunsteducatie en Muziekschool Hengelo. Samen gaan we verder onder de naam Oyfo. De volgende stap is om de partijen onder te brengen in één gebouw en dat gebeurt dus in de loop van 2021 in het Hazemeijer.

 

 

Waar gaan we naar toe

 

Bij de opening in 2021 laat Oyfo zien hoe je techniek en kunst dichterbij de mensen kan brengen. Voor veel mensen spreekt met name techniek en technologie niet tot de verbeelding en is het beoefenen van kunstvormen hoogdrempelig. Oyfo Kunst & Techniek laat mensen zien en ervaren: ‘wat techniek en kunst voor mij betekent’. We bieden niet louter creatieve activiteiten aan tussen de techniek, maar maken kunst mèt en via techniek. Onze nieuwe museale inrichting is een ontmoetingsplek voor bedrijven, scholen en bezoekers. Het biedt een inspirerende plek voor hen die op zoek zijn naar inventieve, creatieve oplossingen voor vraagstukken op het gebied van o.a. energie, duurzaamheid en gezondheid.

Ons verhaal

Ons verhaal

Het nieuwe museale concept gaat uit van verbinding: tussen mens en techniek, van mensen tot elkaar, van de verbinding van de mens met de historie, het heden en de toekomst. In het nieuwe museale concept zijn deze mensen actief deelnemer en initiator.

De planning

De planning

In 2019 zijn we begonnen met de verbouwing van de het Hazemeijer-complex. Op dit moment zijn de renovatiewerkzaamheden in volle gang. In maart 2021 is Oyfo Kunstenschool verhuisd naar het Hazemeijer. 18 juli 2021 volgt het Techniekmuseum. De opening van Oyfo in het Hazemeijer staat in het najaar van 2021 gepland.

Mogelijk gemaakt met hulp van

 

Verschillende subsidiegevers en fondsen hebben toegezegd een financiële bijdrage te leveren aan deze herinrichting. Oyfo is nog op zoek naar sponsoren voor de inrichting van de educatieve en workshopruimtes, waaronder de theaterzaal en ook de tinkerruimtes waar bezoekers straks aan de slag kunnen met creativiteit en techniek.

 

De cheque

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geïnteresseerd in sponsormogelijkheden? Neem dan contact op met Lous Kerkhof (Directeur-bestuurder Oyfo): l.kerkhof@oyfo.nl