Hoofd Publiek & Presentaties

24-32 uur per week

 

Ben jij een bevlogen verbinder die zorgt voor de beeldbepalende, aantrekkelijke en speelse programmering van ons Techniekmuseum? Dan zijn wij op zoek naar jou. Als Hoofd Publiek & Presentaties geef je leiding aan ons Techniekmuseum en ben je lid van het managementteam van Oyfo.

 

Wat ga je doen?

Als Hoofd Publiek & Presentaties ben je eindverantwoordelijk voor onze tentoonstellingen, ons onderwijsaanbod, activiteiten en wat we in de toekomst aan publieksproducten bedenken om het Techniekmuseum nog aantrekkelijker en uitdagender te maken. Samen met andere leden van het managementteam (MT) zorg je voor de doorontwikkeling en het beleid van Oyfo als geheel. Je ontwikkelt een meerjarenvisie voor het museum op het gebied van publiek & presentatie en kunt daar strategisch naartoe werken. Daarbij weet je anderen binnen en buiten jouw afdeling en de organisatie te betrekken, inspireren en motiveren.


Wie zijn wij?

Oyfo is dé plek in Nederland waar kunst en techniek samenkomen in een Techniekmuseum, een Kunstpodium en een Kunstenschool. Maar bovenal is Oyfo een inspirerende ontmoetingsplek waar je - zowel als bezoeker, cursist of scholier, maar ook als bedrijf, het onderwijs, kunstenaar of culturele instelling - kunt komen om te onderzoeken, samen te werken, te leren en te maken. Daarbij zetten we kunst, techniek en erfgoed als middel in. Medio 2021 zijn we verhuisd naar onze nieuwe locatie op Hazemeijer Hengelo. Op die plek zullen wij de komende jaren doorgroeien tot een bruisende place to be waarvoor iedereen altijd iets te doen of beleven is.


Dit ben jij

  • Je bruist van de ideeën over wat musea kunnen betekenen voor onze samenleving en hoe je dit in uitvoeringsprogramma’s en publieksproducten kunt vertalen
  • Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van educatie
  • Je hebt affiniteit met onze kerncollectie en weet hoe je de expertise van onze vrijwilligers moet inzetten om inhoudelijke afwegingen te maken
  • Je kunt plannen maken voor de lange termijn, maar hebt ook oog voor de dagelijkse operatie van het museum
  • Je vindt het leuk om het museum te vertegenwoordigen in de museumwereld en bij bedrijven, instellingen en overheden
  • Je communiceert gemakkelijk met de directie van andere musea, mensen die je aanstuurt en onze vrijwilligers
  • Je hebt een relevante opleiding op HBO- of WO-niveau
  • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring als teamleider in een culturele instelling

We geloven in de kracht van een inclusieve cultuur en vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Het maakt voor ons geen verschil waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt, maar wat je meebrengt voor onze organisatie.


Wat bieden wij?

Bij Oyfo werk je in een leuk team van vaste medewerkers en vrijwilligers. Er heerst een goede werksfeer en er is veel afwisseling. Wij bieden jou een dienstverband met passende arbeidsvoorwaarden conform de CAO Kunsteducatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van kennis, ervaring en opleiding minimaal € 3346,- en maximaal 4846,- (schaal 11) bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

 

Belangstelling?

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan je sollicitatie uiterlijk 7 april 2023 naar hr@oyfo.nl. De eerste gespreksronde vindt plaats op 18 april 2023.

Voor vragen over de functie kun je terecht bij Marloes Nijhuis via 074-2430054 of m.nijhuis@oyfo.nl. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Marion Weegerink via 074-2430054 of m.weegerink@oyfo.nl.