Uitnodiging Choose your battle!

 

We hebben maar één aarde en ze moet nog heel lang mee. Choose your battle! is het nieuwe project dat wordt aangeboden door de Rabobank Twente/Achterhoek en Oyfo Techniekmuseum. Groepen 7 worden uitgedaagd gratis deel te nemen aan dit superleuke project!

 

Wat houdt het in?

Bij Oyfo Techniekmuseum onderzoeken jouw leerlingen welke uitdagingen onze planeet heeft én welke vindingrijke oplossingen er al zijn. Welke uitdaging gaan ze aan? Bedenken ze een manier om de biodiversiteit te vergroten of vinden ze een slimme oplossing voor het plastic in de zee? En wat heeft regenwormenpoep daar eigenlijk mee te maken? De leerlingen doen in het Techniekmuseum inspiratie op en maken van hun slimme idee een prototype waarmee zij de uitdaging aangaan. Verzinnen ze een vliegende waterstofauto of een automatische afvalverwerker voor thuis?

 

Techniek en Creativiteit

Choose your battle! start met een voorbereidende les op school, gevolgd door een twee uur durend bezoek aan Oyfo Techniekmuseum (incl. workshop) en afsluiting op school. Voor de voorbereidende en afsluitende les, die door de leerkracht op school worden gegeven, is interactief lesmateriaal beschikbaar.
De leerlingen onderzoeken, experimenteren, ontwerpen en maken, en werken onder andere aan de kerndoelen voor Oriëntatie op jezelf en de wereld (kerndoel 39, 40, 44 en 45) en Kunstzinnige oriëntatie (kerndoel 55).

 

Hoe gaat het aanmelden?

Voor dit project hebben we plek voor 36 groepen. Meld jouw groep 7 (schooljaar 2023/2024) uiterlijk 29 september a.s. aan door onderstaand aanmeldformulier in te vullen. In verband met de beperkt aantal plekken, mogen er max. 2 groepen 7 per school aangemeld worden.

De eerste 10 aangemelde groepen zijn verzekerd van een plek, de overige 26 plekken gaan op basis van loting. Dus wees er snel bij!

Voornaam: *
Achternaam: *
School: *
E-mailadres: *
Aantal leerlingen: *
* verplicht