Op gevoel - Primair Onderwijs

Op gevoel - Primair Onderwijs

Vlinders in je buik als je verliefd bent, niet meer kunnen eten van de zenuwen, pijn in je buik als je verdrietig bent. Je hebt het vast wel eens gevoeld. Hoe zit dat precies? En wat is je buikbrein? Vaak worden denken en voelen gezien als tegenstellingen, maar is er eigenlijk wel zo’n scherpe scheiding tussen lichaam en geest?

 

De leerlingen onderzoeken dit in de bijzondere expositie Felt Sense van de Finse beeldend kunstenaar Dafna Maimon.  De verschillende werken - een meters lange tunnel (‘darm’) van dieprood fluweel, ontroerende video’s en unieke installaties - geven de leerlingen volop inspiratie voor het creëren van hun eigen museumwaardige kunstwerk. Ze geven vorm en kleur aan hun gevoel en gedachten. Er zijn geen regels of verwachtingen, wel materialen en mogelijkheden. Kortom; veel ruimte voor experimenteren, spelen en creativiteit.

 

Op gevoel sluit aan bij de volgende kerndoelen: Oriëntatie op jezelf en de wereld - Mens en samenleving (kerndoel 34) en Kunstzinnige oriëntatie (kerndoel 54, 55, 56).

Praktisch

Groep: 5, 6, 7, 8
Duur: 2 uur
Leergebied: Beeldende kunst
Kosten: € 190,- incl. BTW

De leerlingen zijn bezig met:
  • kunst bekijken
  • mening over kunst verwoorden
  • gevoel uiten in een beeldend werk
  • reflecteren

Methodiek:

Procesgerichte didactiek

 

Korting:

Dit schooljaar 4 of meer groepen van jouw school een project van Oyfo? Dan ontvang je 5% korting op het totaalbedrag.

 

Lesmateriaal ter voorbereiding en verwerking op school:

Ja