Doe mee met de KIVI Techniekdoemiddag

Ún bekijk het museum

25-01-2020
Doe mee met de KIVI Techniekdoemiddag

Op zaterdag 25 januari 2020 organiseert KIVI Regio Oost in samenwerking met Oyfo Techniekmuseum opnieuw de KIVI Techniekdoemiddag voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In groepjes en met begeleiding van KIVI-ingenieurs, werken kinderen aan verschillende opdrachten.

Een goed moment om meer te weten te komen over ingenieurs. Wat doet een ingenieur eigenlijk? Waar weet hij of zij veel van? Stel alle vragen aan ze waarover je meer wilt weten.

Opdrachten en museum

De technische opdrachten zijn gekoppeld aan de leeftijd van de kinderen:
• 4, 5 en 6 jaar maken een Krabbelkopje
• 7 en 8 jaar maken een Blik met Heimwee
• 9 en 10 jaar maken een Zonnezweefmolen
• 11 en 12 jaar maken een Elektrische Ventilator

Na het maken van de werkstukjes is er natuurlijk tijd om het museum te bekijken. De middag begint om 13.15 uur en eindigt om 15.45 uur.

Aanmelding en kosten

De kosten voor deelname bedragen voor kinderen € 3,50 inclusief materiaal, een glaasje drinken én rondkijken in het museum. Ouders betalen de normale toegangsprijs van € 8,00. Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis naar binnen.

Aanmelding kan uiterlijk tot 24 januari via een e-mail naar elfride.dijkstra@kivi.nl onder vermelding van naam, voornaam en leeftijd van het kind. Toegang uitsluitend met bevestiging van deelname. Vol is vol !!

Over KIVI

KIVI, het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs, ondersteunt en inspireert ingenieurs en technische studenten en probeert daarnaast een bijdrage te leveren aan een beter milieu en een betere wereld.
De KIVI-ingenieurs die de KIVI Techniekdoemiddag begeleiden, willen graag hun passie en enthousiasme voor techniek overbrengen op de kinderen.  De KIVI Techniekdoemiddag wordt inmiddels voor de 15e keer georganiseerd en is steeds weer een groot succes.