Lezing: Inzet van drones bij de brandweer

20-10-2019
Lezing: Inzet van drones bij de brandweer

Ontmoet Argus, de drone van Brandweer Twente. Al enkele jaren maakt de brandweer ook gebruik van ogen uit de lucht. Bij grote branden vliegt drone Argus boven de brand om vanuit de lucht heel goed te kunnen zien waar de vuurhaarden zich bevinden. Maar Argus kan ook snuffelen aan gevaarlijke stoffen om te bepalen hoe gevaarlijk deze voor mensen zijn. Zo zijn er nog vele situaties te bedenken waar de inzet van Argus de brandweer kan helpen.
Drone Team Brandweer Twente

Martijn Zagwijn van het Drone Team Brandweer Twente is op 20 oktober vanaf 12.30 uur al bij ons aanwezig om over de inzet van zijn drone te vertellen. De hele dag, tot 17.00 uur, is hij beschikbaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Van 14.00 tot ongeveer 14.30 uur geeft hij een lezing over deze speciale drones met de titel 'Brandweer en drones, zintuigen vanuit de lucht'. Dit is aansluitend aan de opening van de Brandpreventieweken in ons museum.

Alle leeftijden

De lezing is geschikt voor het hele gezin. Natuurlijk brengt Martin drone Argus mee. Deze drone heeft diverse sensoren, bijvoorbeeld een warmtebeeld camera, een optische zoom camera en een sensorpakket van de 'snuffeldrone'. Ook laat hij op beeld zien hoe de drones worden ingezet.

Info

Er gelden reguliere toegangsprijzen, waarna de lezing gratis is bij te wonen.