Meivakantie activiteiten in het museum

20-04-2019 t/m 05-05-2019
Meivakantie activiteiten in het museum

Meivakantie - zaterdag 20 april t/m zondag 5 mei

Openingstijden museum en toegangsprijs
Tijdens de meivakantie zijn we elke dag geopend van 11.00-17.00
We zijn gesloten op koningsdag, zaterdag 27 april.

Je betaalt de reguliere toegangsprijs. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Voor de Doemiddagen betaal je wel het door jou uitgekozen Doepakketje en als je wilt solderen op de Doe- en draaidag betaal je € 2,50 voor een soldeerpakketje.

Kom in de meivakantie naar Oyfo techniekmuseum! We hebben weer een superleuk programma voor je samengesteld. Je hoeft je geen dag te vervelen. Het thema van deze vakantie is BEWEGING. Kijk in het overzicht hieronder wat er allemaal te doen is.

Doemiddagen - diverse dagen

Natuurlijk zijn er in de meivakantie weer, zoals iedere schoolvakantie, de Doemiddagen. Ben je creatief en hou je van technisch bouwen en knutselen? Dan zijn deze middagen echt een aanrader voor jou! Er zijn in de meivakantieperiode Doemiddagen van dinsdag 23 t/m vrijdag 26 april, en van maandag 29 april t/m vrijdag 3 mei, elke dag van 12.30 - 15.30. Lees meer over de Doemiddagen ...

Doe- en draaidag - 2e paasdag, maandag 22 april

11.00-17.00 uur

Op maandag 22 april is er weer een Doe- & draaidag in het techniekmuseum. Voor jong en oud is het een leuk spektakel om de oudere machines in werking te zien. Geniet van de grommende, tikkende, zuigende en ronkende machines. Hier zie en voel je hoe vroeger fabrieken, stoomschepen en treinen werden aangedreven. Ook kun je op die dag je eigen technische kunstwerkje solderen. Lees meer ...

Robots in de Kunst - 2e paasdag, maandag 22 april

Lezing door Edwin Dertien - leuk voor alle leeftijden, Edwin neemt interessante voorbeelden van robots mee!

Twente Nu zaal, aanvang: 11.00 uur
Toegang: Reguliere museumentree, de lezing is gratis

Hoewel robots in fabrieken al jarenlang nuttig gebruikt worden lijkt het er op dat robots voor in huis nog steeds heel veel moeten leren. Wat is er nodig om een sociale robot daadwerkelijk iets nuttigs te laten doen? Hoe ziet een robot assistent er over 30 jaar uit? Om dat te onderzoeken moeten we alle mogelijke gereedschappen uit de kast halen: ook muziek, theater en beeldende kunst kunnen daarbij helpen.

Edwin Dertien bouwt robots voor onderwijs, onderzoek, theater, beeldende kunst en zorg. Hij ontwikkelt robotica op Universiteit Twente en doceert bij de opleiding Creatieve Technologie. Daarnaast werkt hij regelmatig als improvisatiemuzikant en realiseert het (technisch) ontwerp van kunstprojecten. In deze presentatie laat hij wat van de (on)mogelijkheden van robotica zien aan de hand van een groot aantal creatieve projecten.

Paasspeurtocht

2e paasdag, maandag 22 april

Zoek de paaseieren in het museum. Als je ze allemaal hebt gevonden en je het opdrachtenblad hebt ingevuld, mag je grabbelen in de paasmand! Je krijgt het speurtocht-opdrachtenblad als je je kaartje koopt aan de kassa.

Science on tour - dinsdag 23 t/m vrijdag 26 april

11.00-16.00, Museumcafé

Bij Science on Tour ga je experimenteren. Hoe kun je iets laten zweven? Hoe werkt een magnetron? Waarom loopt een ballon gevuld met lucht langzaam leeg? Studenten van verschillende technische disciplines van de University of Twente nemen je mee op ontdekkingsreis naar de wereld achter de alledaagse dingen om ons heen. Wij hebben gekozen voor allerlei proefjes die goed bij het thema beweging passen:

  • De nieuwe zweeftrein
  • Overige stikstof proeven (waaronder stoom maken met een waterkoker)
  • Dynamo
  • Watermotor
  • Magnetische buis
  • Zwevende tol
  • Maizena
  • Cavitatie buis

Klik hier voor meer info over de proefjes

Al deze proefjes worden iedere dag gedaan en er komen nog meer superleuke en interessante proefjes, laat je verrassen!

Kijk hieronder naar een filmpje over Science on Tour in de Universitent bij de Zwarte Cross. Tot 1 minuut zijn ze in beeld.

Poppetjes aan het dansen - zondag 28 april t/m zondag 5 mei

11.00-17.00 uur
Poppetje maken: Museumcafé (knip- en plaktafel)
Dansen: Twente Nu zaal (interactief scherm)

Teken, knip, plak of knutsel je je eigen poppetje. Daarna wordt deze in de computer ingescand en kan je er mee dansen op een groot videoscherm. Ga voor het grote scherm staan en begin te bewegen. Je zult zien dat het poppetje je bewegingen begint na te doen. Tijd om te dansen! Kijk maar eens naar het filmpje onder.