OfficiŽle opening door burgemeester. Kom ook!

20-10-2019
OfficiŽle opening door burgemeester. Kom ook!

Op zondag 20 oktober gaan we de Brandpreventieweek en de speurtocht 'Brandweer zoekt speurneuzen', officieel openen. En jij kunt daarbij zijn!

Brandweermensen

Tijdens de landelijke Brandpreventiedagen zijn er in de herfstvakantie, van 20 t/m 26 oktober, brandweermensen van de Brandweer Twente in ons pand. Ze vertellen je alles wat je wilt weten over de Brandweer en ze helpen je met brandproefjes. Meer hierover lees je op de pagina Brandweer zoekt speurneuzen.

Opening

Op zondag 20 oktober om 13.30 uur gaan we de speurtocht officieel openen. Bij goed weer doen we dit buiten en bij slecht weer in het Museumcafé. De opening wordt verricht door Burgemeester Sander Schelberg, Brandweercommandant Stephan Wevers en Oyfo Kunst & Techniek directeur Lous Kerkhof.

Opening

Buiten op de stoep zie je een aantal historische voorwerpen van de brandweer, zoals een MSA (Motor Spuit Aanhanger, inclusief pomp) uit 1948 en een pas gerestaureerde Schuimblusaanhanger uit 1962, afkomstig van de Historische Brandweer Hengelo.

Lezing en speuren

Daarna kun je naar een lezing over de inzet van drones bij branden of deelnemen aan de speurtocht met proefjes waarbij je zelfs vuur mag maken. Ook kun je op de foto met een brandweerpak aan en kun je kleurplaten van de brandweer inkleuren.

Er gelden reguliere toegangsprijzen. De lezing is geschikt voor alle leeftijden en is gratis bij te wonen. Ook kun je gratis deelnemen aan de speurtocht.