Exoskelet 'Sta op en loop!' Lezing en activiteiten

24-11-2019
Exoskelet 'Sta op en loop!' Lezing en activiteiten

De rest van de je leven gebonden zijn aan een rolstoel door een dwarsleasie. Project MARCH, van de TU Delft, wil hier verandering in brengen. Deze demo en lezing, geschikt voor jong en oud, gaan over het exoskelet. Een gemotoriseerd robotisch harnas, dat ingezet kan worden om mensen met een dwarsleasie weer op te laten staan en te laten lopen.

Vandaag komen Stijn van Weegberg, Rogier Krijnen en Björn Minderman vertellen over deze bijzondere technologie. Zij maken deel uit van Project MARCH. Dit studententeam houdt zich bezig met het ontwikkelen van het exoskelet.

De heren demonstreren het exoskelet, ook brengen ze beeldmateriaal mee en 3D geprinte onderdelen. Ze vertellen hoe het skelet werkt en over de wereld die open gaat voor de gebruiker van het skelet.

Programma

11.00-12.00 uur Lezing en demo exoskelet Project MARCH, Twente Nu Zaal
12.00-17.00 uur Presentatie en demo exoskelet, kinderen kunnen een exoskeletje in elkaar zetten met splitpennen, Museumcafé

Openingstijden en toegang

Speciaal voor de lezing gaat het museum om 11.00 uur open. Bezoekers van de lezing betalen de reguliere toegangsprijs voor het museum. Voor de lezing en presentatie gelden geen extra toeslagen.

Björn is Embedded Systems Engineer. Hij is verantwoordelijk voor alle sensoren in het exoskelet, die meten dat het exoskelet het juiste doet. Met zijn bachelor in Electrical Engineering voelt Björn zich helemaal thuis in deze functie.

 

Rogier zorgt er als Control Engineer voor dat het looppatroon soepel en natuurlijk tot uiting komt in het exoskelet. Hij heeft Mechatronica gestudeerd en heeft net een schakeljaar achter de rug voor een master aan de TU Delft. Het werken aan een multidisciplinair systeem trok hem aan.

 

Stijn is Operations Manager en zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Van draaiboeken tot financiële overzichten. Project MARCH sluit mooi aan bij zijn bachelor Klinische Technologie.