Oyfo, het kindvriendelijkste museum van Overijssel!

11 november 2019
Oyfo, het kindvriendelijkste museum van Overijssel!

Hoeraaaaah, door meer dan 4.000 Museuminspecteurs zijn wij verkozen tot hét Kidsproof Museum van Overijssel!

"Je mag overal op knopjes drukken en er zijn heel veel verschillende spelletjes om te spelen", aldus een enthousiaste Museuminspecteur. We ontvingen deze titel op vrijdag 8 november 2019 tijdens de Museumkids Awards die deze keer werd gehouden bij het Archeon. Ruim 12.000 keer werden alle Nederlandse musea het afgelopen jaar onder de loep genomen door de Museuminspecteurs, kinderen t/m 12 jaar.

Museuminspecteur van het jaar

Naast de 60 Kidsproof Musea is ook de Museuminspecteur van het Jaar bekend gemaakt: Mpho (11 jaar) uit Spijkenisse. Zij verdient de titel vanwege haar inhoudelijke inspecties op museumkids.nl. Ze geeft heel positieve en bruikbare feedback.

Museumeducatie Prijs

Ook is de Museumeduactie Prijs uitgereikt. Een tweejaarlijkse prijs van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om samenwerkingen tussen basisscholen en musea in het zonnetje te zeetten. De hoofdprijs is voor het Sint-Maarten Debat van Museum Catharijneconvent.

Over de Museumkids awards

Het overzicht met alle Kidsproof musea staat op museumkids.nl. Museumkids, een initiatief van de Museumvereniging, brengt de jongste generatie, en daarmee ook hun (groot)ouders, in contact met museale collecties door het hele land. Met die collecties vertellen musea verhalen waardoor kinderen de wereld leeren ontdekken. Die verhalen versterken de binding met de kostbare collecties én die met hun eigen omgeving.

Museuminspectie doen?

Vanaf vandaag is meteen het 9e inspectieseizoen gestart, dat tot en met 25 oktober 2020 loopt.