Q&A voor cursisten van Oyfo

Coronamaatregelen

21 april 2020
Q&A voor cursisten van Oyfo

Voor de cursisten van Oyfo hebben we de meestgestelde vragen van de afgelopen tijd op een rijtje gezet. Hieronder de vragen en antwoorden.


Gaan mijn lessen nog door?

We hebben besloten om alle activiteiten en fysieke lessen tot nader order te laten vervallen. We doen er alles aan om iedereen in de gelegenheid te stellen om daar waar mogelijk de lessen alsnog te laten volgen. Dit zal voornamelijk gebeuren door de lessen digitaal aan te bieden. Hierdoor hoef je als cursist niets te missen en blijven onze docenten ook aan het werk, wat ze natuurlijk het liefste doen! Je docent neemt contact met je op om te kijken hoe dit kan worden georganiseerd.

Ik heb nergens last van. Kunnen mijn lessen toch doorgaan?

De fysieke lessen gaan voor niemand door. Wanneer je nergens last van hebt, kun je wel drager van het virus zijn. Om verdere verspreiding af te remmen – en er zo voor te zorgen dat het zorgsysteem in Nederland niet overbelast raakt- is het daarom belangrijk om contactmomenten met andere mensen zo veel mogelijk te vermijden. Kijk dit filmpje voor meer informatie over het ‘flatten the curve’-principe: De allesbepalende lijn in de coronacrisis.

Kunnen de lessen ingehaald worden? En zo ja, wanneer?

Door digitaal les te geven proberen we zoveel mogelijk lessen door te laten gaan. Mochten er toch lessen zijn die niet door kunnen gaan dan laten we op een later moment weten hoe we dit gaan faciliteren.

Gaan mijn lessen gewoon door?

We streven ernaar zoveel mogelijk lessen door te laten gaan, maar wel op een andere manier dan je van ons gewend bent. Heb je hier een vraag over? Neem contact op met onze afdeling Klantencontact via klantencontact@oyfo.nl of op werkdagen tussen 9.00 en 17:00 uur via 074-2430054.

Gaan de examens nog door?

De examens muziek, indien mogelijk, vinden vanwege het coronavirus vóór de zomervakantie plaats. Hiervoor zijn twee scenario’s bedacht:
• Lessen op de Oyfo locaties beginnen weer vanaf 4 mei – examens vinden plaats van vrijdag 5 t/m vrijdag 19 juni.
• Lessen op de Oyfo locaties beginnen weer vanaf 1 juni – examens vinden plaats van vrijdag 19 t/m vrijdag 3 juli.
• Indien de data 4 mei en 1 juni als startdatum afwijken ontvangen jullie hierover nader bericht.

Gaan de concerten en evenementen nog door?

De concerten, evenementen en andere activiteiten van Oyfo zijn in ieder geval t/m 28 april 2020 afgelast. De einduitvoering, gepland op zaterdag 27 juni 2020, vervalt definitief.

Ik wil iets ophalen/brengen bij Oyfo, kan dat?

Onze locatie aan het Esrein is van maandag t/m vrijdag geopend tussen 09.00 en 12.00 uur. Wil je op een ander moment iets ophalen neem dan contact op met onze afdeling Klantencontact (074-2430054) om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Hoe zorg ik ervoor dat ik door blijf leren binnen mijn discipline?

De scholen en veel uitgaansgelegenheden zijn dicht. Dit betekent dat veel mensen meer tijd hebben om thuis te oefenen. Om binnenkort weer gewoon verder te kunnen met je fysieke lessen raden wij het zeker aan om thuis creatief aan de slag te gaan. Of je nu zingt, een instrument bespeelt, danst of iets anders: er zijn veel mogelijkheden! Oyfo biedt inmiddels verschillende lessen digitaal aan. Daarnaast zullen we de komende tijd leuke tips delen om kunstzinnig bezig te blijven. Houd onze website en sociale media in de gaten voor de laatste tips & tricks!

Ik heb een andere vraag. Hoe kan ik Oyfo bereiken?

Onze afdeling Klantencontact is op werkdagen tussen 9.00 en 12:00 uur aanwezig op de locatie aan het Esrein en telefonisch bereikbaar tussen 09.00 - 17.00 uur via 074-2430054. Ook kun je een mail sturen naar klantencontact@oyfo.nl