Fotografie gevorderden - 1x per 2 weken - door Julius Visser

Je hebt al ervaring met fotograferen maar wilt er graag nog meer uithalen. Wat zijn bepalende factoren voor betere foto's? En waarom is nabewerking zo belangrijk? Wanneer is je foto echt 'af' en hoe geef je deze 'jouw' zeggingskracht?

Om daar verdieping in te vinden wordt er gewerkt aan inspirerende onderwerpen en opdrachten. We spreken bijvoorbeeld een gemeenschappelijk thema af om aan te werken. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze laatste gemeenschappelijke uitwerking van de opdracht “Onherkenbaar” van het afgelopen seizoen.

De lessen

In deze cursus verdiep je je fototechniek. Werk met RAW afbeeldingen en hoe deze optimaal te exporteren naar andere afbeeldingsformaten. Maak goed belichte foto’s, zowel binnen als buiten. Doseer onscherpte in de foto naar een optimale scherptediepte. Leer werken met de extra mogelijkheden van een eigen (losse) flitser. (Her)ontdek de schoonheid van zwart-wit fotografie.

We werken in overleg met verschillende thema-opdrachten. Dat kan bijvoorbeeld ook een toegepaste opdracht zijn om zelf een keer een set postzegels te maken. Het is een uitdaging om hiervoor een goede serie foto’s te maken met een goed onderling verband.

Inhoudelijk staan we uitgebreid stil bij standpuntkeuze, beeldcompositie en de kneepjes van het archiveren. Tijdens de cursus is er zeker ook ruimte voor eigen inbreng. Leer werken aan een eigen thema/portfolio. De gemaakte opdrachten worden uitgebreid besproken.

Ter ondersteuning van een goede presentatie van het fotowerk werken we met Adobe Lightroom en waar nodig Photoshop om foto’s een optimale expressie te geven. We letten daarbij zeker op kleur, contrast en scherpte.

Doel

Het doel van deze cursus? Een nog beter oog voor je omgeving en met plezier mooiere foto’s te maken. Maar vooral ook “waar ligt je passie in de fotografie”? Geef die passie inhoud én zeggingskracht!

Wat heb je nodig?

Het bezit van een digitale spiegelreflex- of systeemcamera met uitgebreide (handmatige) instelmogelijkheden is wenselijk. Je hebt een USB stick nodig om fotomateriaal uit te wisselen. Een statief en optioneel losse flitser zijn prettig. Een uitgebreide kennis van Lightroom of Photoshop is niet nodig om deze cursus te kunnen volgen.

Kijk bijvoorbeeld ook eens naar ons eigengemaakte themaboek “Work in Progress” van afgelopen seizoen.

Docent Julius Visser

Julius Visser is afgestudeerd aan de AKI als fotograaf en momenteel werkzaam als fotograaf/vormgever binnen Visser & de Graef communicatie, waarvan hij mede-eigenaar is. Daarnaast geeft hij enthousiast les in fotografie en beeldbewerken. Julius zegt hier zelf over: "Er is er niets mooier om uit passie voor het vak te kunnen inspireren en daarin te delen met cursisten."

Cursusgegevens

Leeftijd: vanaf 18 jaar
Docent: Julius Visser
Locatie: Esrein
Cursus: 1/2 jaarcursus
Aantal lessen: 16
Start: januari
Lesrooster

Leslocaties en openingstijden

Op elke cursuspagina staat op welke locatie de betreffende cursus momenteel wordt aangeboden.

Hoofdlocatie beeldende kunst

Esrein 9
7553 CX Hengelo
Route

Openingstijden
maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 22.00 uur

Overige leslocaties beeldende kunst

Kulturhus Hasselo
Henry Woodstraat 62
7558 CP Hengelo
Tel. 074-2780181
Route | website

Alle contact & locaties

Tarieven beeldende kunst

Download het tarievenoverzicht jaarcursussen beeldende kunst 2018-2019

Heb je nog vragen over tarieven of betaling? Bel dan met 074-2430054 of stuur een email naar klantencontact@oyfo.nl We helpen je dan graag verder.

Materiaalkosten bij beeldende kunstcursussen

De cursusprijzen beeldende kunst voor volwassenen zijn excl. materiaal. De cursusprijzen voor kinderen en jongeren zijn incl. materiaal. Alle basisgereedschappen zijn aanwezig en materiaal is verkrijgbaar in de kunstmaterialenwinkel aan het Esrein of bij de docent.

btw

Vanaf 21 jaar is de cursusprijs inclusief 21% btw. We zijn wettelijk verplicht deze 21% btw te heffen. Dit geldt voor alle cursussen beeldende kunst, dans, theater en muziek.

Algemene voorwaarden

Kortingen- en toeslagenregeling

Ik heb een vraag over deze cursus

Je naam *
Je e-mailadres *
Je telefoonnummer
Je vraag *
* verplicht

Ik heb interesse

Wat wil je? *