Muziekgeschiedenis: Beethoven

Negen Wegen naar een Nieuwe Wereld: Ludwig van Beethoven werd 250 jaar geleden geboren. Tijd om aandacht te schenken aan deze reus onder de componisten.

Beethoven tilde zwaar aan het leven. De componist werkte aan en worstelde met zijn muzikale thema’s, met de wijze waarop hij die op een nieuwe manier verwerkte in zijn composities. Dat is dan ook terug te horen in zijn muziekwerken

 

Tijdens de cursus staan de negen symfonieën van Beethoven centraal. Er zijn negen bijeenkomsten. Tijdens die  bijeenkomsten zal cursusleider Roel Smit twee sporen volgen:

• Een muzikaal spoor – Wat maakt deze muziek zo anders dan alle muziek die eraan vooraf is gegaan? Hoe bouwt Beethoven zijn muziek op, wat zijn de verbanden, welke ontwikkeling tekent zich af in dit negental? Daarbij zal veel muziek klinken, geleid door negen verschillende paren handen.

• Een menselijk spoor – Wie was deze mens, wat was zijn afkomst, hoe groeide hij op, hoe ontwikkelde hij zich, hoe verliep zijn leven en hoe was dat van invloed op de muziek die hij schiep?

Negen Wegen naar een Nieuwe Wereld

Start datum: Datum volgt zo spoedig mogelijk
Cursusgeld: €200,-
Kijk bij tarieven, voorwaarden en kortingen voor de mogelijkheden
Lestijden

Woensdagmiddag 14.30 - 16.45 uur

Tarieven, voorwaarden en kortingen

Kosten korte cursus muziekgeschiedenis €200,- (9 bijeenkomsten)

Kortingsregeling 2020-2021

Algemene voorwaarden Oyfo Kunstenschool

 

Docenten

Muziekgeschiedenis

Roel Smit

Roel Smit was 18 jaar lang docent kerkorgel aan de Doetinchemse Muziekschool. In 2013 begon hij zijn onderneming Leven met Muziek, waarmee hij mensen wil betrekken bij klassieke muziek. Daarvoor geeft hij interactieve lezingen en cursussen over verschillende muziekonderwerpen. Tevens is hij stadsbeiaardier van Hengelo en bespeelt iedere woensdag rond lunchtijd een uur lang het carillon van de stadhuistoren.