Onze Coronamaatregelen

Alle lessen van Oyfo Kunstenschool gaan op alle locaties door. Daarbij houden wij rekening met de geldende maatregelen zoals door het RIVM opgesteld. Daarom willen wij iedereen er ook op wijzen dat alle leerlingen, cursisten en bezoekers verplicht zijn bij binnenkomst in onze gebouwen een mondkapje te dragen.

 

Oyfo volgt het beleid van de rijksoverheid wat betreft het coronavirus. We doen hierin geen concessies aan veiligheid. De gezondheid van onze leerlingen, medewerkers en vrijwilligers staat hierin voorop.

 

Oyfo Kunstenschool houdt haar leerlingen per e-mail op de hoogte van de laastste ontwikkelingen over het coronavirus en de maatregelen die wij nemen. Daardoor creëren wij een veilige omgeving voor zowel onze gasten als onze medewerkers.

In- en uitschrijven

Inschrijven

Je kunt bij Oyfo Kunstenschool altijd eerst een gratis proefles volgen.

Ben je na de proefles enthousiast om de cursus te gaan volgen dan kun je je inschrijven via de desbetreffende cursus pagina. Daarnaast kan een inschrijving ook telefonisch door te bellen naar 074-2430054.

 

Uitschrijven

Als je een jaarcursus bij ons volgt en je wilt deze beëindigen, stuur dan een email naar klantencontact@oyfo.nl met daarin je naam en de cursus die je wilt beëindigen. Indien je als ouder/verzorger/betalingsplichtige een cursus opzegt, dan graag de naam van de cursist vermelden.

 

Overstappen naar een andere cursus kan natuurlijk ook, stuur dan een email met je naam en je vraag naar klantencontact@oyfo.nl of bel met 074-2430054.

Tarieven, kortingen en voorwaarden

In onderstaande documenten staan de tarieven van de jaarcursussen van cursusjaar 2020-2021. Ook staat hier de kortingsregeling waarin je kan vinden voor welke korting je in aanmerking kan komen. Tenslotte vind je hier de algemene voorwaarden die betrekking hebben op de cursussen van Oyfo Kunstenschool.

Tarieven Oyfo Kunstenschool 2020-2021

Kortingsregeling 2020-2021

Algemene voorwaarden Oyfo Kunstenschool

 

Voor vragen kun je mailen naar klantencontact@oyfo.nl of bellen naar 074-2430054. De medewerkers van klantencontact helpen je graag verder.

 

Termijnbetaling

Je kunt het lesgeld voor de cursussen per automatisch incasso in maandelijkse termijnen betalen. De standaard voor jaarcursussen is 9 of 10 maandtermijnen. Indien je een ander betalingsritme wilt dan kun je dit overleggen met onze administratie. Bij tussentijdse instroming in een jaarcursus wordt de cursusprijs berekend op basis van de resterende nog te volgen lessen in het lopende cursusjaar. Naar aanleiding daarvan wordt het aantal betaaltermijnen/maandtermijnbedrag tevens aangepast. De prijzen van korte cursussen en workshops staan op de betreffende cursuspagina’s vermeld.

Roosters en vakanties

Vakanties en feestdagen 2020-2021 Oyfo Kunstenschool

 • Zomervakantie 2020: maandag 6 juli t/m zondag 16 augustus 2020
 • Herfstvakantie: maandag 12 oktober t/m zondag 18 oktober 2020
 • Kerstvakantie: maandag 21 december t/m zondag 3 januari 2021
 • Voorjaarsvakantie: maandag 22 februari t/m zo 28 februari 2021
 • 2e Paasdag: 5 april 2021
 • Meivakantie: maandag 26 april t/m zondag 9 mei 2021 (2 weken)
 • Hemelvaartsdag: donderdag 13 mei 2021
 • 2e Pinksterdag: maandag 24 mei 2021
 • Zomervakantie 2021: 12 juli 2021 t/m 22 augustus 2021

Verhuizing Oyfo Kunstenschool

Oyfo Kunstenschool gaat verhuizen naar het Hazemeijer. Deze verhuizing betekent:

 • Beeldende kunst, theater en dans: geen lessen 15 februari t/m 7 maart
 • Online lessen muziek: 15 februari t/m 21 februari en 29 februari t/m 7 maart
Aanschaf/huur lesbenodigdheden

Muziek

Om een instrument te leren bespelen is het noodzakelijk om zelf een instrument thuis te hebben. Wil je liever nog even wachten met het aanschaffen van een instrument? Geen probleem, meestal kun je een instrument via Oyfo huren. Je vind hier een overzicht van de instrumenten die je bij Oyfo Kunstenschool kunt huren.

Tarieven huurinstrumenten Oyfo Kunstenschool

 

Huren van een viool of cello kan via Arc Verona

Contactpersoon: Jules Mellema / info@arcverona.nl / 0547 - 385843

 

Huren van een piano kan bij Schumer.

 

Daarnaast is het ook mogelijk om een instrument te huren via de muziekvereniging als je daar lid van wordt.

 

Dans

Voor de danscursussen van Oyfo gelden kledingvoorschriften. Die zijn nodig vanwege de kledingdiscipline, presentatie en hygiëne. Balletkleding zorgt voor een rustig beeld in de lessen, zodat de docent houdingen en bewegingen goed kan zien en goede aanwijzingen kan geven. Ook is de balletkleding vaak de basis voor een kostuum bij voorstellingen. Kijk bij de desbetreffende dansles welke kleding je hiervoor aan kan schaffen of vraag de docent om advies.

 

 

Examens muziek

Examens muziek

Muziekleerlingen kunnen eens in de twee jaar een examen afleggen. (voor achtereenvolgens de diploma’s A, B, C en D). In overleg met je docent wordt bepaald of je toe bent aan een examen en wilt deelnemen. Je docent kan je meer informatie geven over de exameneisen. De praktijkexamens vinden vaak plaats in maart/april.

Als je lid bent van een muziekvereniging geldt dat de vereniging bepaalt hoe er wordt omgegaan met de examenregels. Informeer hierover bij je muziekvereniging.

 

Aan deelname aan de examens zijn geen extra kosten verbonden.

 

Theorielessen

Er worden muziektheorielessen gegeven voor de examenniveaus A, B, C en D. Dit geldt voor de ‘klassieke’ richting. Daarnaast is het mogelijk om op C en D niveau theorie te volgen voor popmuziek.

 

Info theorielessen najaar 2020– voor kandidaten A, B en C examen

De lessen vinden plaats in 2 blokken van 3 lessen. Ieder blok wordt afgesloten met een toets.

Start: nader te bepalen

Dag: nader te bepalen
Locatie: Oyfo gebouw Esrein 9, in het videolokaal
Lesmateriaal: Boeken zijn te krijgen bij de receptie aan het Esrein
Docent: Bart Siemerink

 

Info

 • Je moet je theorie-examen hebben gehaald voordat je praktijkexamen kunt doen.
 • Kandidaten voor het D examen beginnen in januari.
 • Als je al eerder de 1e toets gemaakt hebt en dus op de helft van het traject zit, is het mogelijk halverwege in te stromen.

Vragen over theorielessen? Mail naar klantencontact@oyfo.nl

 

Vertrouwenspersoon

Oyfo wil een veilige omgeving zijn voor al haar medewerkers, vrijwilligers, bezoekers, leerlingen en cursisten. Daarom hebben we Anne Overbeek aangesteld als onafhankelijk aanspreekpunt en deskundig vertrouwenspersoon.

 

Heb je ondersteuning nodig of vragen met betrekking tot grensoverschrijdend gedrag als agressie, pesten, (seksuele) intimidatie, geweld of iets anders? Aarzel dan niet en neem contact op met Anne. Dit kan telefonisch via 06-30642568 of via de mail anne@burooverbeek.nl

Samenwerkingen

Oyfo Kunstenschool werkt samen met verschillende muziekverenigingen in Hengelo.