Passend aanbod bij Oyfo

 

Oyfo heeft in samenwerking met de gemeente Hengelo passend aanbod samengesteld voor kinderen die bij reguliere cursussen of clubs niet helemaal goed meekomen. Vanaf 26 oktober starten een drietal nieuwe korte cursussen: Techniek, Creatief met de Computer, en Kunstmix.

 

Voor wie

Voor kinderen die net wat extra aandacht nodig hebben, zijn de reguliere cursussen niet altijd een succes. Denk aan kinderen met een diagnose zoals Autisme, ADHD of LVB . Maar ook kinderen die vroeger veel gepest zijn en door middel van een mooie zelfgekozen hobby in een veilige omgeving weer wat vertrouwen in zichzelf krijgen. Of kinderen die verlegen zijn en wat minder weerbaar. Kinderen die op reguliere clubs nog niet goed meekomen maar een wat vertrouwdere omgeving nodig hebben waarin er aandacht aan ze wordt besteed.

 

Let op: De cursussen zijn niet geschikt voor kinderen met agressie problemen of zwaardere problematiek. Daarvoor zijn maatwerkvoorzieningen nodig, die deze cursussen niet hebben.

 

Ons aanbod

 

Creatief met de Computer

Zes weken lang ga je creatief aan de slag met de computer. Denk aan het bewerken van foto’s, het maken van stopmotion, met behulp van een greenscreen een superheld spelen of muziek maken met de computer

Dag en tijd: donderdag 16.00-17.30

Docent: Kevin Storm

Data:

Periode 1: 29 oktober, 5, 19, 26 november, 3, 10 december

Periode 2: 14, 21, 28 januari, 4, 11, 18 februari

Lees hier meer over Creatief met de Computer

 

Kunstmix

Onbeperkte mogelijkheden! Papier, lijm en schaar, dat ken je wel van thuis. Maar wat dacht je van papier-maché, gips, hout, klei, verf, karton, of linoleum? Doe mee met Kunstmix en maak kennis met de onbeperkte mogelijkheden van materialen en technieken.

Dag en tijd: maandag 16.00-17.30

Docent: Dorothé Verberne

Data:

Periode 1: 26 oktober, 2, 9, 16, 23, 30 november

Periode 2: 11, 18, 25 januari, 1, 8, 15 februari

Lees hier meer over Kunstmix

 

Techniek

Zes weken lang de tofste techniekworkshops. Ga aan de slag met een soldeerbout, een 3d-pen of maak je eigen robot.

Dag en tijd: dinsdag 16.00-17.30

Docent: Marlon van den Berg

Data:

Periode 1: 27 oktober, 3, 10, 17, 24 november, 1 december

Periode 2: 12, 19, 26 januari, 2, 9, 16 februari

Lees hier meer over Techniek

 

Cursusgeld

Deelname aan één van de cursussen bedraagt €67,50 per persoon voor 6 lessen à 1,5 uur. Er bestaat een mogelijkheid om via het Sport- en Cultuurfonds hiervoor ondersteuning te krijgen. Neem in dat geval contact op met Oyfo.

 

Interesse

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan één van deze cursussen? Vul dan dit formulier in.