Medewerker Educatie

8 uur per week

 

Heb jij een flinke dosis creativiteit? Veel affiniteit met kunst, techniek, maakonderwijs en wetenschap? Kun je vernieuwende educatieve projecten bedenken en innovatief lesmateriaal ontwikkelen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Oyfo zoekt een Medewerker Educatie om ons Educatieteam te versterken.

 

Oyfo is dé plek in Nederland waar kunst en techniek samenkomen in een Techniekmuseum en een Kunstenschool. We zijn een interactief museum met een collectie die gebaseerd is op de Twentse industriële historie. We zijn een Kunstenschool die vrijetijdscursussen aanbiedt. Vanuit beide pijlers bereiken we jaarlijks veel scholen met onze projecten en workshops. Medio 2021 betrekken we onze nieuwe locatie op Hazemeijer Hengelo. Op die plek zullen wij de komende jaren doorgroeien tot een bruisende place to be waar voor iedereen altijd iets te doen of beleven is. Oyfo zet je aan om de wereld van kunst en techniek op je eigen manier te ontdekken!

 

Wat behoort tot je taken?

Onze verhuizing naar het Hazemeijer vraagt om vernieuwingen van ons educatie-aanbod. En daar hebben we jou bij nodig! Je gaat in gesprek met scholen (primair en voortgezet onderwijs). Je vertaalt hun behoeften en ideeën in randvoorwaarden die ten grondslag liggen aan de nieuw te ontwikkelen projecten en workshops. Daarbij houd je uiteraard in de gaten dat deze aansluiten bij onze visie op educatie, bij de nieuwe verhaallijn van het museum en bij actuele ontwikkelingen in het onderwijs. Je stelt ontwikkelteams samen, geeft leiding aan deze teams in het ontwikkelproces en ontwikkelt zelf mee. Door de inbreng van jouw expertise op het gebied van onderwijs, techniek en creativiteit worden er fantastische schoolprojecten ontwikkeld. In dit traject van vernieuwingen werk je nauw samen met je collega’s van Team Educatie.

 

Wat vragen wij?

 • Afgeronde HBO-of WO-opleiding (Lerarenopleiding, Onderwijskunde, Master Kunsteducatie, Reinwardt Academie (of andere relevante studie waarin educatie, onderwijs, kunst en/of techniek aan bod komen).
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van projecten voor het primair en voortgezet onderwijs.
 • Je hebt kennis van en feeling met het onderwijs.
 • Je bent zelfstandig en kunt projectmatig (samen-)werken
 • Je kunt jezelf vinden in onze visie en missie
 • Je bent nauwkeurig en kunt gestructureerd werken
 • Je kunt kritisch naar je eigen werk kijken
 • Je kunt contact onderhouden en uitbreiden met scholen in de regio
 • Je bent enthousiast én enthousiasmerend
 • Je bent open en ondernemend
 • Je bent inventief en verbindend

Wat bieden wij?

Het betreft een parttime vacature voor 8 uur per week, voor de duur van minimaal 6 maanden, met ingang van half november aanstaande. Oyfo is een energieke en creatieve werkomgeving en er is veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. Iedere dag is anders! Wij bieden jou een dienstverband met passende arbeidsvoorwaarden conform de CAO Kunsteducatie. De inschaling is afhankelijk van kennis, ervaring en opleiding. Ook als ZZP-er ben je van harte welkom om ons team te komen versterken.

 

Belangstelling?

Lijkt deze functie jou iets? Stuur dan je sollicitatie uiterlijk 13 oktober a.s. naar educatie@oyfo.nl. Wij hebben onze agenda's alvast vrij gemaakt op 6 november a.s. voor een eerste gesprek. Een eventueel vervolggesprek zal plaatsvinden op 11 november a.s.

 

Voor vragen over de functie kun je terecht bij Team Educatie via educatie@oyfo.nl. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Marion Weegerink via 074-2430054 of m.weegerink@oyfo.nl.