Doemiddagen

Tijdens iedere schoolvakantie kun je in het Techniekmuseum technische Doepakketjes maken! Je kunt met het door jou uitgezochte pakketje aan de slag in één van de Doe-lokalen op de 2e verdieping. Hier kun je het pakketje onder deskundige begeleiding in elkaar zetten. Je maakt kennis met allerlei leuke technieken zoals solderen, je ontdekt hoe zonne-energie werkt of hoe je jouw robotje laat bewegen. Kijk in de week voor de schoolvakantie en in de vakantie in de agenda voor de actuele dagen en tijden. Lees meer..

Doe- & draaidagen

Iedere 3e zondag van de maand is er een Doe- & draaidag in Oyfo Techniekmuseum. Voor jong en oud is het een leuk spektakel om de oudere machines in werking te zien. Geniet van de grommende, tikkende, zuigende en ronkende machines. Hier zie en voel je hoe vroeger fabrieken, stoomschepen en treinen werden aangedreven. Lees meer...

Korte techniekcursussen voor kinderen uit de stad of regio

lees meer ...

Spel der Techniek

Op de bovenste verdieping van het museum kom je via een prachtige collectie modelstoommachines binnen in de wereld van het Spel der Techniek.
Voor alle leeftijden is hier veel te beleven en te ontdekken over evenwicht, gewicht, magnetisme en bijvoorbeeld over hoe je zelf energie kunt maken door te fietsen.


Ook speel je hier de URENCO Centrifuge Game; ontworpen door 100% FAT (Fusion of Art and Technology).


Blikvanger op deze zaal is de 11 meter lange periscoop uit 1965 waarmee je de wijde omgeving kunt bekijken. De periscoop is afkomstig uit een onderzeeboot van de Koninklijke Marine

E-Mission

Bij dit museumonderdeel ontdek je duurzame energie op een wel heel andere manier. Probeer de interactieve aardbol; de eerste in Nederland. En ‘maak’ zelf duurzame energie met spannende E-games!

Speel de E-games

Op de aardbol, die je zelf mag bedienen, kun je onder meer de opwarming van de aarde tot ver in de toekomst zien, maar ook de ijsvorming op de polen. Ga daarna naar de E-mission games voor duurzame energie; kijk naar de filmpjes, speel de E-games en verdien punten voor een schonere aarde.

Wat is er te doen

Oyfo online

Oyfo online

Activiteiten voor thuis

Korte cursussen en workshops

Korte cursussen en workshops

Wegens het coronavirus zijn deze uitgesteld tot een later moment. Kijk hier welke lessen online worden verzorgd.