Textiel exhibit Hellen van Rees

heden

Nieuw te bewonderen is de textiel exhibit van Hellen van Rees, gebaseerd op onze textielcollectie.

 

In samenwerking met Enschede Textielstad heeft Hellen gerecyclede garens geselecteerd, die via geleiders doorvloeien in luchtige panelen van garens. Ze heeft een koppeling gemaakt met de Hengelose Trijpweverij, waarvan een trijppers en diverse trijprollen onderdeel zijn van de museumcollectie. Trijp is een ander woord voor fluweel. Door middel van een trijppers kun je er verschillende patronen in aanbrengen.

 

3D pennen

‘De Zonnebloem’ speelt een hoofdrol in deze exhibit. Dit iconische motief is op een paneel geprint, zodat bezoekers deze zelf kunnen intekenen met 3D pennen. Uiteindelijk ontstaat er een steeds meer ingekleurd beeld van dit motief.

 

Hellen van Rees

Hellen van Rees is een Nederlandse mode en textiel ontwerper. Zij heeft internationale bekendheid gekregen nadat ze werd geselecteerd voor diverse prijzen en Lady Gaga haar outfit droeg. Haar werk kenmerkt zich door innovatieve, handgemaakte materialen en draagbare silhouetten. Duurzaamheid is erg belangrijk in haar werk. Daarnaast richt ze zich op draagbare technologie in samenwerking met de Universiteit Twente en Saxion.