Vrijwilliger Vrijetijdsactiviteiten

 

Ben jij enthousiast en vind je het leuk om de deelnemers aan onze vrijetijdsactiviteiten, zoals vakantieworkshops en kinderfeestjes, te begeleiden? Dan zijn wij op zoek naar jou.

 

Dit is Oyfo!

Oyfo is een verrassende plek waar iedereen welkom is. We hebben een interactief Techniekmuseum en een Kunstenschool. Maar bovenal is Oyfo een inspirerende ontmoetingsplek waar je - zowel als bezoeker, cursist of scholier, maar ook als bedrijf, het onderwijs, kunstenaar of culturele instelling - kunt komen om te onderzoeken, samen te werken, te leren en te maken, Daarbij zetten we kunst, techniek en erfgoed als middel in. Medio 2021 zijn we verhuisd naar onze nieuwe locatie op Hazemeijer Hengelo. Op die plek zullen wij de komende jaren doorgroeien tot een bruisende place to be waar voor iedereen altijd iets te doen of beleven is.

 

Dit ga je doen

Je bent onderdeel van het team educatie en dit zijn onder andere jouw taken:

  • Je begeleidt zelfstandig de deelnemers bij het doen van technische en creatieve vrijetijdsactiviteiten.
  • Je denkt mee bij het ontwikkelen van nieuwe educatieve activiteiten.

Dit ben jij

Je hebt affiniteit met de doelgroep (vooral kinderen, maar in principe iedereen vanaf 4 jaar) en hen begeleiden bij vrijetijdsactiviteiten is je op het lijf geschreven. Je bezit didactische en pedagogische vaardigheden en vakinhoudelijke kennis op het gebied van kunst en/of techniek is een pré. In ieder geval ben je bereid om je deze kennis eigen te maken. Je kunt zelfstandig werken, bent communicatief vaardig en jouw enthousiasme weet je over te brengen op de doelgroep.

 

De werkzaamheden worden uitgevoerd bij Oyfo en af en toe op locatie elders. In overleg ben je flexibel beschikbaar en eventueel bereid om op zaterdag- of zondagmiddag te werken. De activiteiten zullen voornamelijk na schooltijd en in de schoolvakanties plaatsvinden.

 

Dit bieden wij

Het betreft een vrijwilligersfunctie waar geen financiële vergoeding tegenover staat, maar wij bieden wel:

  • Een betekenisvolle invulling van je vrije tijd.
  • Een creatieve en inspirerende werkomgeving.
  • Werk in een leuk team in een informele maar professionele sfeer.
  • Goede begeleiding en aansturing.
  • Deskundigheidsbevordering door het aanbieden van een breed scala aan cursussen en trainingen (sommige daarvan verplicht voor de functie).
  • Een verzekering tijdens werktijd voor schade en ongevallen.
  • Diverse extra’s waarvan vrije toegang tot het museum en het kunstpodium met een introducé er slechts één van is.

Belangstelling?

Lijkt deze functie jou wat? Reageer dan door dit formulier in te vullen.