Workshopdocent

Op zzp-basis

 

Ben jij creatief en technisch? Kun je workshops uitvoeren en/of ontwikkelen op het gebied van wetenschap en techniek, waarin onderzoeken, experimenteren en ontwerpen een belangrijke rol spelen? En kun je de link leggen met kunst en creativiteit? Dan zijn we op zoek naar jou!
 

Oyfo is een verrassende plek waar iedereen welkom is. We hebben een interactief Techniekmuseum en een Kunstenschool. Maar bovenal is Oyfo een inspirerende ontmoetingsplek waar je - zowel als bezoeker, cursist of scholier, maar ook als bedrijf, het onderwijs, kunstenaar of culturele instelling - kunt komen om te onderzoeken, samen te werken, te leren en te maken. Daarbij zetten we kunst, techniek en erfgoed als middel in.

 

Dit ga je doen

Je ontwikkelt samen met collega-docenten en met Team Educatie workshops op het gebied van wetenschap en techniek. Deze workshops worden ingezet bij educatieprojecten voor het primair en voortgezet onderwijs en bij educatieve activiteiten voor museumbezoekers (denk hierbij aan vakantie-activiteiten, weekendworkshops en kinderfeestjes).

De ontwikkelde workshops voer je ook zelf uit. Daarbij heb je veel oog voor het proces van de deelnemers en lukt het je om ze net dat stapje verder te helpen.

Is jouw sterke kant ontwikkelen, maar voer je de workshops liever niet uit? Of houd jij erg van workshops geven, maar niet van het bedenken en ontwikkelen? Alleen ontwikkelen of alleen uitvoeren is ook mogelijk.

 

Dit ben jij

  • Je hebt een flinke dosis creativiteit.
  • Je hebt kennis van wetenschap en techniek.
  • Je bent op de hoogte van nieuwe technieken.
  • Je kunt jouw enthousiasme overbrengen op workshop-deelnemers van diverse leeftijden.
  • Je hebt een relevante opleiding (onderwijs/creatief/techniek) en/of ervaring met het begeleiden van workshops.
  • Je kunt zelfstandig en projectmatig (samen-)werken.
  • Je bent flexibel inzetbaar, bij voorkeur zowel onder schooltijden als in vakanties en weekenden.

 

Dit bieden wij

De ontwikkel- en uitvoeringsuren worden in een vooraf overeengekomen tarief uitbetaald. Verder bieden we een creatieve en inspirerende werkomgeving en werk in een leuk team, in een informele maar professionele sfeer.


Belangstelling?

Iets voor jou? Mail jouw cv met korte motivatiebrief uiterlijk 30 juni naar educatie@oyfo.nl