Marloes Nijhuis is de nieuwe algemeen directeur van Oyfo

 

Hengelo, 29 juni 2023

 

De Raad van Toezicht van Oyfo in Hengelo heeft donderdag 29 juni met groot genoegen bekend gemaakt dat zij Marloes Nijhuis als nieuwe algemeen directeur van Oyfo benoemen. Met ingang van 1 juli 2023 volgt zij Lous Kerkhof op, die in november 2022 afscheid nam van Oyfo.

 

Marloes Nijhuis brengt een heel gemengde bagage aan competenties en ervaring mee. Uit voorgaande functies en opdrachten bij zowel profit als de non-profit organisaties neemt Marloes Nijhuis de ervaring mee die uitstekend past bij de opdrachten die Oyfo zich de komende jaren heeft gesteld. Sinds 2020 is Nijhuis in diverse rollen betrokken bij Oyfo. Per 1 juli gaat ze de rol van algemeen directeur vervullen.

 

Marloes Nijhuis: “Oyfo heeft roerige en hectische tijden achter de rug. Niet alleen door Covid-19, maar ook door een fusie en de verhuizing naar de huidige plek. Er is iets fantastisch neergezet. Een unieke plek waar technologie en creativiteit samenkomen. Een plek met enorm veel potentieel. Als algemeen directeur zal mijn focus in eerste instantie liggen bij het verder neerzetten van een stabiele organisatie om vanuit die basis dat potentieel van Oyfo volop te benutten.”

 

De Raad van Toezicht is blij met de benoeming van Nijhuis. Hans Raanhuis (voorzitter Raad van Toezicht): “We zijn ervan overtuigd dat we met Marloes Nijhuis een zeer bevlogen en enthousiaste directeur hebben gevonden. De Raad van Toezicht kijkt met vertrouwen naar de toekomst en is ervan overtuigd dat de benoeming van Nijhuis als algemeen directeur gaat bijdragen aan de verdere versteviging van Oyfo in Hengelo, Twente en daarbuiten.”

 

De Raad van Toezicht is niet over een nacht ijs gegaan bij het vinden van de juiste opvolging voor Oyfo. Vanaf november 2022 is daarom Willem Jaap Zwart als interim directeur bij Oyfo aan de slag gegaan. De Raad van Toezicht is Willem Jaap Zwart zeer erkentelijk voor de afgelopen maanden waarin hij de directietaken op zich heeft genomen. Zwart heeft in die periode, naast de zoektocht naar een nieuwe directeur, tevens een aantal nieuwe managers aangesteld. Josine Sibum Siderius (hoofd Publiek en Presentaties), Iris Binnenmars (manager Kunstenschool) en Chantal Pekkeriet, (manager bedrijfsvoering) vormen vanaf 1 juli samen met Nijhuis als algemeen directeur het nieuwe managementteam van Oyfo.

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie: Mariska Stoevenbelt, teamleider Marketing & Communicatie, 074-2430054 of communicatie@oyfo.nl