Uitzinnige Uitvinding

Uitzinnige Uitvinding

Vind jij het uit?

 

Scheppingsdrang. Bijna iedereen heeft het. En vooral alle uitvinders hebben het. Bij Oyfo ontdekken leerlingen van groep 3 en 4 hoe dat werkt; iets uitvinden. Soms ontstaat een uitvinding na heel lang zoeken, uitproberen, mislukken en opnieuw proberen. Soms ontstaat een uitvinding toevallig of per ongeluk. Meestal is een uitvinding een oplossing voor een probleem. Maar soms is een uitvinding helemaal niet nuttig. 

 

In het museum onderzoeken de leerlingen echte uitvindingen, van een stofzuiger tot een indrukwekkend grote schakelkast en van een mobiele telefoon tot een ventilator. Welke uitvinding vinden ze ontzettend handig en welke zouden ze eigenlijk niet zo missen? Natuurlijk worden ze zelf ook uitvinders; in de workshopruimte bedenken ze hun eigen bewegende uitvinding. Ze gebruiken karton, tandwielen, rietjes en allerlei andere materialen. En, is de zelfgemaakte uitvinding nuttig? Of juist helemaal niet?

 

Uitzinnige Uitvinding sluit aan bij de volgende kerndoelen: 
Oriëntatie op jezelf en de wereld (kerndoel 44, 45) en Kunstzinnige oriëntatie (kerndoel 56). De tussendoelen zijn aangegeven in het lesmateriaal. 

 

Dit project vindt plaats bij Oyfo Techniekmuseum. De workshop kan ook plaatsvinden op school, vraag naar de mogelijkheden. 

Praktisch

Groep: 3, 4
Duur: 2 uur
Leergebied: Erfgoed, Techniek
Kosten: € 190,- incl. BTW

De leerlingen zijn bezig met:
  • waardering voor erfgoed
  • overbrengingen
  • creatief en kritisch denken
  • brainstormen 

Methodiek

  • Onderzoekend leren
  • Ontwerpend leren

Korting:

Dit schooljaar 4 of meer groepen van jouw school een project van Oyfo? Dan ontvang je 5% korting op het totaalbedrag. 

 

Lesmateriaal ter voorbereiding en verwerking op school: 

Ja