Veelgestelde vragen

Kunnen activiteiten ook bij ons op school plaatsvinden?

Ja dat kan! Veel van de activiteiten die wij aanbieden kunnen ook op school plaatsvinden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Wat kan Oyfo betekenen tijdens onze themaweek?

Als je op school bezig met een themaweek en graag een project wilt dat daarbij aansluit, hebben wij, naast de projecten op de website, nog een flink aantal projecten in ons assortiment. Ook denken we graag met je mee en kunnen we een project speciaal voor jouw school ontwikkelen (er worden ontwikkelkosten in rekening gebracht).

Zijn er in het nieuwe museum nieuwe projecten?

Ja! Door de komst van het vernieuwde Techniekmuseum bieden wij nieuwe projecten aan. Onze nieuwe projecten zijn vanaf nu te boeken en kunnen worden ingepland in schooljaar 2021-2022. Bekijk hier ons vernieuwde aanbod. 

Is er parkeergelegenheid in de buurt?

Er is ruim parkeergelegenheid bij Oyfo.

Kunnen we betalen met CJP-pas of Museumjaarkaart?

Betalen met de CJP-pas kan, we maken in dat geval een weborder aan. Betalen met Museumjaarkaart kan niet.

Creativiteit & Technologie komen samen in Mediakunst

Oyfo werkt samen met NEMO, LKCA en Casper de Jong aan het project Creativiteit als startpunt voor de verbinding van artistiek vermogen en technologie. Dit project is gestart met als uitgangspunt het verbinden van kunst & cultuur, en dan met name mediakunst, met wetenschap & technologie. Het doel is om het artistiek vermogen, de creatieve vaardigheden, het vermogen om te reflecteren en kritisch te kijken bij leerlingen in het primair onderwijs te ontwikkelen. De activiteiten die ontwikkeld worden richten zich op het leerecosysteem van het kind, waarin school, thuis en het museum worden betrokken. Initiatiefnemers van het project zijn het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), NEMO Science Museum, kunstenaar Casper de Jong en Oyfo Techniekmuseum. De activiteiten worden gebaseerd op de didactieken Onderzoekend & Ontwerpend Leren, Tinkeren en het creatief proces. Ze worden ontwikkeld in samenwerking met het onderwijs en met experts op het gebied van kunst, wetenschap en technologie.

 

Dit project is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt initiatieven die meedoen aan cultuur stimuleren.