Op eigen wijze het museum door

Op eigen wijze het museum door

Jouw leerlingen zelf laten ervaren welke onderdelen van een grote dieselmotor draaien, welke uitvindingen per ongeluk zijn gedaan, hoe slim onze aarde is of hoe je op afstand met elkaar kunt communiceren zonder mobiele telefoon? Kom met je klas naar het museum en laat je leerlingen zelfstandig rondkijken, doen, ontdekken en experimenteren.

 

Aan de hand van onze Museumbingo verkennen jouw leerlingen in groepjes het museum. Ze voeren allerlei opdrachten uit en verzamelen alle museumzones op de bingokaart.

Je kunt het hele museum bekijken, maar je kunt er ook voor kiezen om een gedeelte van het museum uit te lichten. Bijvoorbeeld de zones die het best aansluiten bij jouw leerlingen of het thema waar jullie in de klas mee bezig zijn.  

 

Wil je zelf eerst zelf een kijkje nemen in het museum of eigen opdrachten maken bij de museumcollectie? Kom dan gerust eens langs. Maak hiervoor een afspraak via educatie@oyfo.nl, dan kun je gratis naar binnen (maximaal 3 leerkrachten per school).

Praktisch

Groep: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Duur: in overleg
Leergebied: Erfgoed, Techniek
Kosten: €85,- per klas/per uur incl. BTW

De leerlingen zijn bezig met:
  • waardering voor erfgoed
  • onderzoeken 
  • creatief en kritisch denken 

Praktisch:

Jullie worden ontvangen door een museummedewerker, de rest van het bezoek begeleid je zelf. Het is noodzakelijk dat er minstens 1 begeleider per 5 leerlingen vanuit school meekomt.

 

Korting:

Dit schooljaar 4 of meer groepen van jouw school een project van Oyfo? Dan ontvang je 5% korting op het totaalbedrag.

 

Lesmateriaal ter voorbereiding en verwerking op school: ja