Lesmateriaal voor op school

Lesmateriaal voor op school

In deze lesactiviteiten komen kunst, cultuur, wetenschap, technologie en creativiteit samen. Ze stimuleren artistiek vermogen, creatieve vaardigheden, het vermogen om te reflecteren en kritisch te kijken bij leerlingen op de basisschool.

 

De activiteiten zijn gecreëerd in samenwerking met het onderwijs en met experts op het gebied van kunst, wetenschap en technologie. Meer over de initatiefnemers lees je hier.

Wil je meer weten? Kijk dan op deze website.
 

Activiteiten

Verstuur een boodschap

Voor: groep 7 & 8

Deze activiteit gaat over het overbrengen van een boodschap. Eerst maken de leerlingen kennis met non-verbale communicatie door zelf gebaren te verzinnen bij woorden. Daarna maken ze een kunstwerk die een boodschap overbrengt. Dat kan van alles zijn, en mag zo kort of lang zijn als ze zelf willen. Hier experimenteren de leerlingen verschillende manieren om dat te doen en met materialen als satéstokjes, karton, papier, enzovoort.

Lesmateriaal: Verstuur een boodschap >>

 

Gelukkig toeval

Voor: groep 1 t/m 8

Hoe ontstaan uitvindingen? Kun je zelf een uitvinder zijn? Leerlingen ervaren in drie lessen hoe het proces van een uitvinder in elkaar zit en gaan ook zelf uitvinden. Ze maken een verhalend mediakunstwerk over hun uitvinding en exposeren het als het klaar is. Er is ook een verdiepingslespakket beschikbaar. Daarmee verdiepen leerlingen zich in het proces van uitvinden.

Lesmateriaal: Gelukkig toeval >>

 

Spelen met code

Voor: groep 7 en 8

Leerlingen leren om een micro:bit te programmeren. Een micro:bit is een klein computertje met een display van 5 x 5 ledlampjes, waarop je teksten en icoontjes kunt programmeren. Ze gebruiken hun nieuwe skills om een kunstwerk te maken en via de micro:bit een emotie of boodschap over te brengen op een medeleerling. 

Lesmateriaal: Spelen met code >>

 

Lesmateriaal

Het lesmateriaal is zo gemaakt dat je er als leerkracht zelfstandig mee aan de slag kunt, op je eigen school. Met materialen die zeer waarschijnlijk op school voorhanden zijn. Is dit niet het geval? Neem dan contact met ons op via educatie@oyfo.nl

 

Praktisch

Groep: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Duur: variƫrend
Leergebied: Techniek
Kosten: gratis

De leerlingen zijn bezig met:
  • Onderzoeken
  • Creatief en kritisch denken
  • Reflecteren