Wie is hier nu de kunstenaar? – Voortgezet Onderwijs

Wie is hier nu de kunstenaar? – Voortgezet Onderwijs

Artificial Intelligence, AI, je hoort er veel over, maar wat is het eigenlijk? Wat vind je ervan en wat kun je ermee? De wereld van Kunstmatige Intelligentie (AI) is enorm populair aan het worden en al bijna niet meer weg te denken in ons leven. Het stelt machines en computers in staat om menselijke taken uit te voeren. De mogelijkheden lijken eindeloos. Maar kunnen wij het verschil nog wel zien tussen het werk van echte mensen en AI? In dit project bekijken de leerlingen in de tentoonstelling AI-Catcher bij Oyfo het werk van creatieve menselijke makers, maar ook het werk van AI. Ze moeten heel goed kijken en vergelijken, want ‘wie is hier nu de kunstenaar?’ Natuurlijk gaan de leerlingen ook zelf aan de slag met AI en maken ze zelf (of is het AI die het werk doet?) ook een kunstwerk.

Wie is hier nu de kunstenaar? sluit aan bij de volgende kerndoelen: Mens en Maatschappij (kerndoel 36 en 38), Kunst en Cultuur (kerndoel 49).

Praktisch

Klas: 1, 2
Duur: 2 uur
Niveau: vmbo, havo, vwo
Leergebied: Nieuwe media
Kosten: € 270,- incl. BTW

De leerlingen zijn bezig met:
  • creatief en kritisch denken
  • nauwkeurig kijken
  • mediawijsheid

Korting:

Dit schooljaar 4 of meer klassen van jouw school een project van Oyfo? Dan ontvang je 5% korting op het totaalbedrag. Betalen met de CJP Cultuurkaart? Dat kan, geef het van tevoren bij ons aan.

 

Lesmateriaal ter voorbereiding en verwerking op school:

Ja