Maak Museumtocht

Maak Museumtocht

Ontdek hoe de grote machines bewegen en draaien, hoe je zelf ijzersterke verbindingen kunt solderen en dat je sterk genoeg bent om jezelf op te tillen.

 

Hé, hier klopt iets niet… Deze dieselmotor heeft toch 5 stangen? Hmmm, even goed kijken. En dat is vreemd, de stofzuiger heeft opeens een ander logo…

 

Al speurend door het museum zien de leerlingen dat de foto’s die zij mee hebben gekregen niet helemaal juist zijn. Er is iets aan veranderd. Wat precies? Dat ontdekken ze door heel goed te kijken en te onderzoeken.

 

En dat moeten ze ook doen bij de techniekworkshop. Best spannend, zo’n hete soldeerbout. Maar heb je het eenmaal onder de knie dan is het fantastisch om te doen. Bijna magisch, hoe je zelf de prachtigste creaties maakt van koperdraad met ijzersterke verbindingen.

 

En dat is nog niet alles; ook spelen en onderzoeken hoort er bij.  Hoe kun je jezelf omhoog takelen in een hefstoel? En kun jij zo hard fietsen dat je jezelf op het beeldscherm ziet? Of los je die ingewikkelde technische breinbreker op? Dat ontdekken de leerlingen in het Spel der Techniek.

Praktisch

Groep: 5,6
Duur: 2 uur
Discipline: Erfgoed,Techniek
Kosten: € 95,-

De leerlingen zijn bezig met:
  • waardering voor erfgoed
  • materiaaleigenschappen
  • spelend verkennen
  • beweging en overbrenging
  • maken